Verantwoord ondernemen                                     

 

eerlijke betaling

Waarom Goed Goud?

Goud is waardevol. Goud is het hoogst haalbare. Goud geef je op een speciaal moment. Onze wereld van goud staat in groot contrast met de wereld waarin goud gewonnen wordt. Het werk in goudmijnen is berucht om de slechte leef- en arbeidsomstandigheden en de milieuvervuiling die dit met zich meebrengt.

Werken in een goudmijn is vaak onveilig en fysiek erg zwaar. Om goudstof uit steengruis te onttrekken gebruiken delvers het giftige kwik en cyanide. Mijnbouwers weten niet hoe ze verantwoord kunnen omgaan met deze stoffen en brengen daardoor de gezondheid van zichzelf, hun gezinnen en gemeenschappen in de omgeving in gevaar. Omdat zij vaak illegaal werken, hebben ze geen rechten en krijgen ze geen eerlijke prijs voor hun goud. Vooral meisjes en jonge vrouwen vormen een kwetsbare onzichtbare groep. Solidaridad ziet dat het beter kan en werkt, samen met mijnbouwgemeenschappen, mijnbouwers, goudsmeden en juweliers, aan de ontwikkeling van Goed Goud. Solidaridad heeft jaren gewerkt aan een internationale standaard en traint nu mijnbouwgemeenschappen in Colombia, Peru, Bolivia en Afrika. Verschillende kleinschalige mijnbouwers zijn inmiddels gecertificeerd. Zij winnen goud op een veiliger en schonere manier en ontvangen een eerlijke prijs voor het goud en hun werk. Dit geeft zicht op een beter bestaan voor zichzelf en hun gezinnen.

 

.

Als goudsmid streef ik ernaar om met goed goud te werken. Daarom heb ik een licentie van Max Havelaar voor fairtrade  goud en werk ik met eerlijk en gecontroleerd goud. Mijn gouden fairtrade sieraden zijn voorzien van het fairtrade keurmerk. Trouwringen, hangers, een indiva sjaalsieraad en uiteraard zijn ook uw eigen wensen uit te voeren in fairtrade goud.

Het is nu ook mogelijk om een sieraad te laten maken in Fairtrade zilver!

 

 

voorbeelden kunt u vinden onder collectie op deze website.

 

 

 

 

 

 


 


 

Indiva
Bremlaan 4
6866 DP Heelsum
tel :+31(0)317 31 39 20
mob: +31(0) 6 11 22 75 85

Volg ons op social media :