Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen                                     

 

eerlijke betaling

Waarom Fairtrade Goud?

Goud is waardevol. Goud is het hoogst haalbare. Goud geef je op een speciaal moment. Onze wereld van goud staat in groot contrast met de wereld waarin goud gewonnen wordt. Het werk in goudmijnen is berucht om de slechte leef- en arbeidsomstandigheden en de milieuvervuiling die dit met zich meebrengt.

Wereldwijd werken maar liefst 25 miljoen mensen in de goudmijnbouw. Werken in een goudmijn is vaak onveilig en fysiek zwaar. Het werk van goudmijnbouwers is arbeidsintensief. Vaak werken ze onder erbarmelijke omstandigheden, is hun toegang tot de markt beperkt en zelden krijgen ze een eerlijke prijs voor hun goud. De mijnbouwers komen vaak genoodzaakt in de mijnbouw terecht, omdat landbouw en ander werk in deze gebieden meestal niet mogelijk is. Om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien werken ze in de meeste gevallen illegaal en onder gevaarlijke, ongezonde omstandigheden. Het ondeskundig gebruik van chemicaliën als kwik vormt een ernstig gezondheidsrisico voor de mijnwerkers, hun omgeving en het milieu.

Wanneer mijnbouworganisaties zich aansluiten bij Fairtrade betekent het dat ze aan strikte voorwaarden voldoen op het gebied van arbeidsomstandigheden, kinderarbeid, vrouwenrechten, schonere technologie, gezondheidszorg, veiligheid en duurzaamheid. Fairtrade gecertificeerd goud biedt mijnwerkers en hun gemeenschap een alternatief om een beter bestaan op te bouwen. De mijnwerkers krijgen markttoegang, een Fairtrade minimumprijs en een Fairtrade premie die ten goede komt aan bedrijfsontwikkeling en projecten voor de hele gemeenschap.

Verschillende kleinschalige mijnbouwers zijn inmiddels gecertificeerd. Zij winnen goud op een veiliger en schonere manier en ontvangen een eerlijke prijs voor het goud en hun werk. Dit geeft zicht op een beter bestaan voor zichzelf en hun gezinnen.

Fairtrade goud voor een dubbele glans……

 

Als goudsmid streef ik ernaar om met goed goud te werken. Daarom heb ik een licentie van Max Havelaar voor fairtrade goud en werk ik met eerlijk en gecontroleerd goud.

Mijn gouden sieraden zijn voorzien van het fairtrade keurmerk.

Trouwringen, hangers, een indiva sjaalsieraad en uiteraard zijn ook uw eigen wensen uit te voeren in fairtrade goud.

Het is nu ook mogelijk om een sieraad te laten maken in Fairtrade zilver!

voorbeelden kunt u vinden onder collectie op deze website.

 

 

 

 

 

 


 


 

Indiva
Bremlaan 4
6866 DP Heelsum
tel :+31(0)317 31 39 20
mob: +31(0) 6 11 22 75 85

Volg ons op social media :